Sporten in Nederland

januari 10, 2019

In Nederland zijn er allerlei sporten die enorm populair zijn. Deze winnen vaak meer en meer aan supporters en bijna iedereen zit voor de buis wanneer er een belangrijke wedstrijd plaatsvindt. Hieronder worden daarom de grootste sporten beschreven. Er zijn natuurlijk nog veel meer takken van sport die op veel aandacht kunnen rekenen. Het heeft er dan ook vooral mee te maken hoe goed we in een sport zijn en of deze tevens door veel mensen zelf gedaan wordt.

Voetbal

Zoals iedereen zal weten is voetbal volkssport nummer 1. Wanneer er een belangrijke topper in de competitie op het programma speelt of het Nederlands elftal in actie komt zitten er miljoenen mensen voor de buis. Indien er een eindtoernooi als een WK of EK plaatsvindt wordt de gekte vaak alleen nog maar groter. Een ander feit is dat voetbal de sport is die door de meeste mensen wordt beoefend. Dat wil zeggen dat ze staan ingeschreven als lid van een vereniging.

Schaatsen

Het is bijzonder om te zien hoe gek mensen in Nederland van schaatsen zijn. Wanneer er ook maar een beetje ijs ligt lijkt iedereen de ijzers onder te binden en op pad te gaan. Maar ook het bekijken van de wedstrijden van het langebaanschaatsen en in iets mindere mate het shorttrack gebeurd massaal. Als er dan bijvoorbeeld ook nog eens Olympische Spelen of een WK afgewerkt wordt kijkt iedereen maar al te graag naar de verrichtingen van de snelste en beste schaatsers die het land rijk is.

Wielrennen

De laatste jaren is het wielrennen enorm in opkomst, mede door de goede resultaten van de Nederlandse renners. Voor het eerst sinds tijden hebben we weer een aantal goede ronderenners in de gelederen waardoor de sport op steeds meer en meer aandacht mag rekenen. Maar ook in de klassiekers doen we steevast mee. Voor de echte liefhebber is het na een aantal wat magere jaren dus echt genieten geblazen de laatste tijd. Daarnaast start er de laatste jaren vaak een grote ronde in Nederland, waardoor de beleving alleen maar groter wordt. Het biedt de perfecte kans voor de fans om hun helden van dichtbij in actie te kunnen zien.

Autosport

Er zijn altijd al veel liefhebbers van Autosport geweest, maar sinds Max Verstappen de laatste jaren furore maakte in de Formule 1 is dit alleen nog maar toegenomen. Iedereen zit voor de buis gekluisterd tijdens elke Grand Prix. Maar ook motorsport is populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de TT van Assen, die steevast voor een waar volksfeest zorgt. Veel mensen rijden tevens graag zelf motor, dit kun je wel merken aan de verkoop van motorkleding en allerlei andere accessoires. Dit is namelijk een gouden business. Maar ook de merchandise voor de Formule 1 is niet aan te slepen. Zo heeft Max Verstappen zelfs een eigen fanshop.