De gevolgen voor de horeca

maart 20, 2021

Door de buitenproportionele overheidsmaatregelen met betrekking tot ‘corona’ heeft de horeca het zwaar te verduren gehad. Waar we in 2020 dachten dat de horeca maar voor een paar weken dicht moest, bleek dat uiteindelijk veel langer te zijn dan gedacht. Niet alleen de natte horeca had last van de geldende maatregelen, ook de droge horeca moest voor langere periodes dicht. Bovendien waren de sportkantines gesloten en moesten grote (sport)evenementen worden afgelast.

Wat te doen bij maatregelen die onkosten met zich meebrengen

Waarschijnlijk zal de horeca ook de komende tijd nog met aanvullende maatregelen te maken krijgen. Aanpassingen in restaurants, bars of andere horecagelegenheden zullen ongetwijfeld nieuwe investeringskosten met zich meebrengen. Omdat gedurende een lange periode weinig tot geen inkomen gegenereerd is, zijn deze veranderingen misschien moeilijk te realiseren. Dat is jammer, want de aanpassingen kunnen nodig zijn om eindelijk weer de gewenste omzet te behalen. Gelukkig kun je eventueel gebruikmaken van Qeld om deze investeringen te financieren. Qeld heeft al meer dan 30.000 ondernemers geholpen en is een van de snelst groeiende FinTech bedrijven in Europa. Het doel van Qeld is om ondernemers te stimuleren en te helpen groeien: precies wat jij nodig hebt na zo’n zware periode. Een zakelijke lening zonder opstart- of verborgen kosten stelt jou in staat om je bedrijf te optimaliseren.

De trossen los

Het uiteindelijke doel is dat straks alle sportevenementen weer doorgang kunnen vinden en dat we ook in de sportkantine een kop koffie of een versnapering kunnen halen. En dat er tijdens grote toernooien weer foodtrucks op het terrein staan. En dat we de overwinning kunnen vieren met een lekker etentje of een drankje in een van de gezellige horecagelegenheden. In elk geval is het niet de bedoeling dat het bedrijf, waarvoor je al die jaren zo hard gewerkt hebt, na deze zware periode ten onder gaat. Met een zakelijk lening kun je dit mogelijk voorkomen.