De beste voetballers ter wereld

december 1, 2018

Er zijn in meerdere generaties talloze ontzettend

goede voetballers geweest. In het huidige tijdperk is dit zeker niet anders. Velen beweren zelfs dat momenteel misschien wel de twee beste voetballers ter wereld te bewonderen zijn. Deze spelen allebei in Spanje en hebben beiden al een fraaie erelijst opgebouwd in hun zeer succesvolle loopbaan. Welke van de twee nu echt het beste is, daar zijn de meningen nogal eens over verdeeld. Dit is misschien ook moeilijker in te schatten omdat ze allebei een andere stijl hebben. Maar wie er nu daadwerkelijk de allerbeste voetballer ter wereld is op dit moment blijft de vraag. Lees verder en oordeel zelf.

Lionel Messi

Al op jonge leeftijd werd Lionel Messi ontdekt door FC Barcelona. De Catalaanse club haalde hem naar Spanje en hij heeft vooralsnog zijn hele loopbaan voor FC Barcelona gespeeld. Deze Argentijnse baltovenaar beschikt over een natuurtalent en wordt door velen gezien als de meest talentvolle voetballer die de wereld ooit gekend heeft. Met zijn snelheid, behendigheid, inzicht en goede shot is hij eigenlijk door geen verdediger te houden, Messi heeft eigenlijk in clubverband alles gewonnen wat er te winnen valt.

Een kleine smet is wel dat hij met zijn land Argentiniƫ nog nooit echt heeft kunnen schitteren op een WK. Ondanks dat de finale werd bereikt tijdens de laatste editie kon Messi maar moeilijk uitblinken en werd er uiteindelijk niet gewonnen. Het goede nieuws is wel dat er een nieuw WK aan zit te komen en Messi ook dit seizoen in blakende vorm verkeert, et zal dus zo maar kunnen dat hij alsnog een wereldtitel aan zijn nu al indrukwekkende palmares mag toevoegen.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is afkomstig van het Portugese eiland Madeira en schittert

wekelijks in het shirt van Real Madrid. In tegenstelling tot Messi heeft de Portugees wel bij andere clubs gespeeld. Zo begon hij bij Sporting Lissabon in de Portugese competitie waarna hij al snel ontdekt werd door Manchester United. De Engelse club lijfde hem in en hij speelde jarenlang bij de Mancunians met zeer veel succes. Zo werd onder andere de Champions Leaugue gewonnen. Na deze tijd verkaste hij naar Real Madrid waarmee hij zelfs meerdere malen de Champions Leaugue won en twee keer achter elkaar, wat nog geen club eerder gelukt was. Ook won hij het voorbije Europees Kampioenschap met Portugal.