Sport in de toekomst, wat kunnen we verwachten?

november 17, 2018

We kunnen nooit zat zijn met het speculeren van wat de toekomst ons te bieden heeft. Hoe zullen sporten eruit zien binnen 30, 50 of zelfs 100 jaar? Het is nog steeds een grote vraag en we kunnen geen concrete antwoorden geven. Toch hebben velen verwachtingen van wat er mogelijk zou kunnen gebeuren. Gaat dit om veranderingen in huidige sporten of zelfs nieuwe soorten sporten?

Betere uitrusting

We zijn erg gericht op wat er bijvoorbeeld binnen ongeveer 50 jaar zou kunnen veranderen. Eén voorspelling die we in gedachten kunnen houden is geïnnoveerde uitrusting. Nieuwe kleding, schoenen, gadgets en veel meer, zijn gericht op het halen van grotere snelheden en kunnen sprinten, flexibelere bewegingen, beter scoren, beter gebruik maken van je kracht, kunnen springen, en veel meer afhankelijk van het type sport. Met betere technologieën is dit mogelijk en veel vooral uitgebreidere sportmerken zijn erg in de weer met verbetering van deze aspecten. Neem bijvoorbeeld de recent uitgebrachte crosslaarzen voor motorsporten, deze vallen in veel van deze innoverende categorieën. Buiten betere uitrustingen worden er ook de nieuwste uitvindingen gemaakt voor mensen met een bepaalde opgelopen beperking voor verschillende sporten.

Milieuvriendelijkheid in sporten

Er zullen waarschijnlijk veranderingen komen in de manier van omgaan met de omgeving. De toekomst is veel meer gericht op het vriendelijker omgaan met het milieu en het helpen voor een ecologisch betere omgeving om sporten te kunnen uitoefenen. NASCAR en de Formule 1 zijn er bijvoorbeeld hard mee bezig om huidige designs te vervangen met elektrisch aangedreven auto’s. In stadions wordt er steeds meer rekening gehouden met het vragen voor ondersteuning van vriendelijk omgaan met afval en zoveel mogelijk te recyclen.

Virtuele stadions

Mensen zijn er hard mee bezig om toekomstige stadions virtueel en in 3D uit te kunnen zenden. Met deze uitvinding zullen we ons bevinden met een eigen aangewezen stoel in het stadion terwijl we ons daar niet in het echt zullen bevinden. Alles wordt virtueel.

Internationale leagues

In de toekomst zullen waarschijnlijk veel huidige nationale leagues internationaal worden. Er zullen internationale leagues komen waarbij alle clubs van één land tegen de clubs van andere landen zullen spelen. Een soort van idee als de Eredivisie waar buitenlandse clubs aan zouden mee doen.

Eerlijker spel

Er is alle aandacht voor een eerlijker spel. Zo kunnen we bijvoorbeeld de laatst aangebrachte speciale beeldschermen zien waar de scheidsrechter op kan kijken om er zeker van te zijn of er een overtreding is gemaakt of niet. Velen hebben in gedachten om camera’s aan te brengen op de kleding van de spelers om er zekerder van te zijn of er een overtreding wordt gemaakt in sporten als voetbal, rugby, hockey, basketbal, etc.

Dit zijn maar een paar voorbeelden maar we kunnen zeker weten dat er veel grote veranderingen zullen worden toegepast in de toekomst als we het over sporten hebben. Bereid jezelf maar voor op de modernste en meest radicale veranderingen in deze branche.