De spelen van 2020

november 15, 2018

Inmiddels is al bekend welk land in 2020 de Olympische Zomerspelen mag organiseren, dit is namelijk Japan geworden. Dit zal de 29ste editie van de zomerspelen worden en deze wordt in Tokio, de Japanse hoofdstad, gehouden. Tokio is ook nog eens een van de grootste steden ter wereld. Deze stad heeft het evenement weleens eerder georganiseerd, namelijk in het jaar 1964. Andere kandidaten waren Madrid en Istanbul, maar zij zagen hun pogingen stranden om het evenement binnen te halen.

De vorige editie in 2016 vond plaats in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. In 2024 zullen de spelen naar het Franse Parijs gaan. Dit is niet geheel verwonderlijk, aangezien het al decennia lang niet is gebeurd dat de spelen twee keer achter elkaar op hetzelfde continent gehouden worden. Wanneer een stad dus een poging doet om de Olympische Spelen binnen te halen nadat een ander land uit hetzelfde werelddeel de editie daarvoor heeft toegewezen gekregen zal de kans zeer klein zijn dat dit lukt. In Tokio is men inmiddels al volop bezig met de voorbereidingen dit nodig zijn om er een succesvol evenement van te maken, wat zeker lijkt te gaan lukken.