De snelheid van Max Verstappen

september 17, 2018

Door op piepjonge leeftijd te debuteren in de koningsklasse van de auto sport werd Max Verstappen al snel een echte ster. Toen al snel duidelijk werd dat hij niet te stoppen was maakte hij al snel een promotie naar het team van Red Bull waar hij een betere auto kreeg. Dit leidde al snel tot nog betere resultaten, al was het Verstappen al eerder gelukt om in de punten te rijden bij zijn eerste team, Toro Rosso. Met zijn komst naar Red Bull kreeg hij het voor elkaar om bijna altijd wel in de punten te eindigen wanneer hij eenrace uitrijdt.

In zijn eerste jaar bij zijn nieuwe ploeg gebeurde er nog iets bijzonders wat nog nooit eerder

een landgenoot gelukt was. Max Verstappen werd de eerste Nederlander die een GRand Prix op zijn naam wist te schrijven. Echter was dit nog lang niet alles, want hij werd ook veruit de jongste winnaar van een Grand Prix ooit. Hij was op het moment dat dit gebeurde slechts 18 jaar, terwijl degene die daarvoor als jongste een Grand Prix won op dat moment al 21 jaar oud was.