De Nederlandse eredivisie

februari 28, 2018

De hoogste voetbalcompetitie in Nederland heet de eredivisie. Momenteel zijn er achtien ploegen actief in deze competitie waarvan er aan het eind van ieder seizoen een rechtstreeks degradeerd. De twee ploegen die net daarboven eindigen zullen zich via de nacompetitie moeten handhaven. Ook mogen de ploegen die het hoogste eindigen meedoen aan de Europese competities. Helaas mag alleen de kampioen nog meedoen aan de Champions League en zijn er nog een aantal plaatsen die recht geven op deelname aan de Europa League of de voorronde hiervan.

De Eredivisie is over het algemeen vrij spannend. Het niveau is ten opzichte van een hoop andere landen wel een stuk minder geworden dan dat dit een aantal jaren geleden het geval was. Dit heeft veel te maken met het feit dat er in andere competities een hoop meer geld om gaat dan in de Eredivisie en dit verschil is alsmaar groter geworden. Vandaag de dag wordt de Eredivisie dan ook meer als een opleidingsinstituut gezien. Spelers spelen hier over het algemeen een aantal jaren op jonge leeftijd en gaan vervolgens door naar clubs in de Europese top wanneer zij daar goed genoeg voor bevonden worden.