Schaatsheld Sven Kramer

januari 7, 2018

De afgelopen Olympische Spelen zaten voor Sven Kramer vol met zowel hoogte- als dieptepunten. Toch staat een ding wel als een paal boven water. Sven Kramer is misschien wel de allerbeste schaatser die ons land ooit gekend heeft. In zijn zeer succesvolle carrière won hij als tiener al medailles op allerlei afstanden en is hij hier tot op heden niet meer mee gestopt. Toch blijft er ook altijd een licht smetje op zijn erelijst. Ondanks dat hij namelijk jarenlang veruit de beste was op alle lange afstanden wist hij nooit een Olympische 10 kilometer te winnen. Sven Kramer heeft nog geen definitieve uitspraken gedaan over of hij stopt en wanneer. Maar het lijkt erop dat men verwacht dat hij bij de volgende Olympische Spelen niet meer van de partij zal zijn. Toch is het moeilijk dit met zekerheid te zeggen, aangezien het qua leeftijd nog kan.

Er zijn meerdere dingen die Sven Kramer een zeer bijzondere sportman maken. Voor velen is hij de beste schaatser ooit en wanneer we puur naar zijn erelijst kijken dan lijkt deze dit inderdaad te bevestigen. De manier waarop Sven Kramer rijdt is eveneens speciaal te noemen. Hij was in bepaalde periodes altijd zeer veel beter dan de rest van het deelnemersveld. Dit wist hij uit te drukken in veel sneller tijden met een hoop machtsvertoon. In het begin was Kramer nooit bang om als een komeet van start te gaan een vaak wist hij dit dan ook nog eens tot het eind van een rit vast te houden. Dit maakte het altijd spectaculair om hem te zien schaatsen. We kunnen met zekerheid zeggen dat Sven Kramer als een van de grootste Nederlandse sporters ooit de geschiedenis boeken zal ingaan.